COVID-19 / Corona

Laatste update: 06-05-2020

Beste zwangere (en/of partner),

Goed nieuws! Vanaf 12 mei worden er bij EchoVisie weer echo’s gemaakt.
Maximaal 2 personen mogen fysiek mee met de zwangere, andere geïnteresseerden kunnen tijdens de echo via YouTube op een afgeschermde pagina live meekijken, indien dat gewenst is. De beschikbare tijden vanaf 12 mei zijn weer beschikbaar in de planning.

Hopelijk tot snel!

Ida Tjeerdsma
EchoVisie

 

Beste zwangere (en/of partner),

Helaas hebben we afgelopen weekend bericht gehad van de BEN dat de richtlijnen die de afgelopen maanden golden voorlopig nog steeds van kracht blijven voor het uitvoeren van pretecho’s. Naar aanleiding van de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus informeren we u graag over de invloed hiervan op nieuwe of reeds geboekte afspraken bij EchoVisie.

Echovisie volgt de richtlijnen van de BEN, KNOV en de RIVM en zal daarom tot nader order geen pretecho’s uitvoeren om zo het aantal contactmomenten tussen de zwangere vrouw en andere personen te minimaliseren. Zodra we weer reserveringen kunnen accepteren en het werk kunnen vervolgen zullen we u daarvan op de hoogte stellen.

Gemaakte reserveringen in de periode tot 19 mei  zullen geannuleerd worden. Als u vooruitbetaald heeft ontvangt u het bedrag op uw oorspronkelijke betaalwijze retour. Het is op het moment wel mogelijk om een pretecho te reserveren voor na 19 mei. Mochten de maatregelen dan niet versoepeld worden dan zullen we u opnieuw informeren.

Mochten er nog vragen zijn dan staan we klaar om deze te beantwoorden.
We zijn daarvoor het beste te bereiken via Whatsapp op 0578-700234.

Met vriendelijke groet,
Ida Tjeerdsma
EchoVisie

BEN:
Het dringende advies is om contactmomenten tussen mensen te beperken en dus ook tussen cliënten, zwangeren en echoscopisten. Daarnaast ligt de focus op het bieden van medisch noodzakelijke zorg om verdere verspreiding van het coronavirus onder cliënten, zwangeren en de zorgverleners die voor hen moeten zorgen te voorkomen. Om die reden adviseren wij per direct om pretecho’s op te schorten tot nader order. Dit advies wordt gedragen door de BEN, KNOV, NVOG en het RIVM.

Aanvulling (28-4-2020):
Samen met de RIVM, NVOG, Regionale Centra en KNOV hebben we besloten dat de maatregelen die genomen zijn om verdere verspreiding van het corona virus te beperken en de veiligheid van zowel zwangere als echoscopist zoveel mogelijk te waarborgen, voorlopig van kracht blijven.

Dat betekent dat we alleen medisch noodzakelijke echo-onderzoeken uitvoeren en zwangeren zonder partner naar het spreekuur komen.

Impact COVID-19 op EchoVisie afspraken.
× Stel je vraag via Whatsapp!